Älä äänestä poliitikkoa!

Olen 51-vuotias perheenisä ja yrittäjä Riihimäeltä. Yrittäjyyttä on takana tänä vuonna jo neljännesvuosisata, joten yrittämisen liittyvät haasteet ovat tuttuja. Olen aina seurannut yhteiskunnallisia asioita tarkasti, mutta poliittisesti en ole ollut ennen tätä aktiivinen. Teen töitä kiinteistöalalla ja vapaa-aikana harrastan monipuolista liikuntaa, valmennan jalkapallojunnuja ja pelaan pokeria. Vaalikampanjani slogan on ”älä äänestä poliitikkoa”. Minua ei ohjaa mikään intressiryhmä, hyvä-velikerho tai työmarkkinajärjestö.

Kansanedustajan työ merkitsisi minulle nykyiseen verrattuna enemmän töitä ja vähemmän vapaa-aikaa, eikä se ainakaan parantaisi minun taloudellista asemaa millään tavalla. Katson tästä huolimatta olevani pakotettu tekemään jotain, yrittämään edes vaikuttaa asioihin. Tämän vuoksi lähdin ehdolle.

Politiikan nykyinen surgasmi

Kaikki perinteiset valtapuolueet vasemmalta oikealle ovat epäonnistuneet tehtävässään eli Suomen asioiden hoidossa. Viimeisen 15 vuoden aikana talous ei ole kasvanut ja samaan aikaan valtion velka on kolminkertaistunut. Koulujen oppimistulokset ovat romahtaneet ja SoTe-ala on pahassa kriisissä. Syy tähän on yksinkertainen: valtapuolueiden toimintaa ohjaavat väärät asiat. Sen sijaan että tehtäisiin tarvittavia päätöksiä valtion ongelmien ratkaisemiseksi, sysätään ongelmia eteenpäin, otetaan lisää velkaa ja puhutaan äänestäjille mukavia että päästäisiin ensi vaaleissa läpi. Tämä ei ole vastuullista päätöksentekoa ja tähän on saatava muutos.

Liike Nyt tarjoaa äänestäjälle vaihtoehdon. Olemme politiikan Start-Up. Äänestä meitä, enää huonommin Suomen asioita ei voi hoitaa!

Verojen väri on punainen

Kenenkään työssä käyvän ihmisen ei tulisi äänestää vasemmistopuolueita, koska heidän äänestäminen tarkoittaa suoraan sitä että luovut silloin osittain oikeudestasi päättää omista rahoistasi. Vasemmistolaisten parasta osaamista on nimittäin keksiä rahoillesi käyttöä! Luodaan lisää julkisia organisaatioita ja virkoja johon otetaan omia tovereita töihin. Sitten kun rahaa pitäisi riittää sinne missä työt tehdään – rahat onkin jo loppu. Kysykää vaikka opettajilta ja sairaanhoitajilta.

Liike Nyt ajaa verotuksen keventämistä ja selkeitä, tutkimukseen perustuvia uudistuksia talouteen. Meidän on luotava työntekoon ja yrittämiseen perustuva valtio, jossa entistä useammat ihmiset ovat työelämässä. Työttömyys- ja sosiaaliturvan uudistaminen on avainasemassa meidän valtion talouden hoidossa. Näissä tukimuodoissa pitää siirtyä passiivisesta sohvarahasta mahdollisuuksien tukemiseen. Meillä on useita aloja, jossa on huutava työvoimapula. Näille aloille tulisi esimerkiksi kouluttaa ihmisiä siten, että he saavat palkkaa heti ensimmäisestä koulupäivästä lähtien. Nämä uudistukset eivät tule toteutumaan vanhojen puolueiden johdolla, heidän toimintaa ohjaavat aivan liian monet intressiryhmät Suomen edun kustannuksella.

Liike Nyt tavoitteet

Kanta-home vai Kanta-Häme?

Kanta-Häme on jäänyt Tampereen ja Helsingin talousalueiden väliin kehitystyhjiöön. Emme ole onnistuneet hyödyntämään tarpeeksi sijaintimme pääradan ja kolmostien varrella. Yksi konkreettinen asia, jota tulee vastustaa viimeiseen saakka on Suomirata. Tämä rata on vero- ja EU-varoin pyörivä hanke, joka tähtää nopeampaan junayhteyteen Helsingin ja Tampereen välillä.

Useat riippumattomat selvitykset hankkeen talousvaikutuksista ovat todenneet, että ratahanke ei ole taloudellisesti kannattava – ei nyt eikä tulevaisuudessa. Toteutuessaan rata näivettäisi nykyisen pääradan lähinnä lähijunaradaksi, jolloin esimerkiksi Hämeenlinnasta tai Riihimäeltä ei voisi pendelöidä Helsinkiin työskennellen matkan aikana. Väestokato on tässä skenaariossa väistämätön. Edustajana tulisin tekemään kaikkeni, että Suomirata-hanke haudataan ja siihen liittyvä organisaatio puretaan kuluttamasta meidän veronmaksajien rahoja. Panokset laitetaan nykyisen pääradan kehittämiseen – tulee halvemmaksi ja ennen kaikkea panostus on taloudellisesti järkevä. Suomirata on punavihreää liikennepornoa puhtaimmillaan. Hinnasta viis kunhan saadaan isot julkiset hankkeet liikkeelle!

Vaikka paikallinen edustajasi valtapuolueesta sanoisi, että ei kannata uutta ratalinjausta, niin hänen sanomisensa on puutaheinää. Valtapuolueista ainakin kokoomus ja SDP ovat jatkamassa Suomiradan suunnittelua. Jos asia joskus etenee päätöksentekoon, niin tämä ”edustajasi” tulee äänestämään osana koneistoa puolueen kannan mukaisesti.

Näpit irti meidän elämästä!

Kotimaahamme on tällä vuosituhannella uinut ilmiö, jota vierastan kovasti: monessa asiassa valtio pyrkii päättämään asioita puolestasi.

Esimerkki 1: Perhevapaat: Meillä on loistava perhevapaasysteemi, mutta valtio katsoo tietävänsä perheitä paremmin kumpi puolisoista jää perhevapaalle. Perheet ja elämäntilanteet ovat yksilöllisiä ja nykytrendi, jossa miehiä patistellaan perhevapaalle, ei ole tasa-arvoa. Jokainen perhe päättäköön itse miten perhevapaat jaetaan.

Esimerkki 2: Mitäs me syödään? Tällä hetkellä hallituksessa väännetään juuri uusista ruokasuosituksista. Lihansyöntiä ajetaan alas ja samalla ajetaan alas kotimaista ruokateollisuutta. Haluatko Sinä, että kouluissa ja päiväkodeissa ei syödä jatkossa lihaa? Noh minä en halua. Haluan että siellä syödään monipuolisesti kuten tähänkin saakka.

Veikkauksen monopoli

Veikkauksen monopoli on ollut pitkään poliitikkojen hillotolppa. Poliitikot ovat hyötyneet monin eri tavoin Veikkauksen rahoista. Tämän vuoksi se on säilyttänyt monopolinsa, vaikka järkisyitä monopoliin ei ole ollut. Vastuullisuudesta puhutaan, mutta samaan aikaan hedelmäpelejä on sijoitettu kaikkein pienituloisimpien asuinalueille. Huomioitavaa on, että ongelmiin on havahduttu vasta kun ulkomainen kilpailu on alkanut syömään toden teolla Veikkauksen tuottoja – eli veikkaushäviörahat ovat pienentyneet. Vedonlyönti ja pelaaminen ulkomaille on ollut aina laillista, vaikka valtion vastuullinen monopoli on tehnyt kaikkensa hämärtääkseen tätä tosiasiaa. Lopetetaan hurkastelu, otetaan lisenssijärjestelmä käyttöön ja avataan markkinat ulkomaiselle kilpailulle. Pelaamisen tuotot yhteiskunnalle kasvaa ja samalla saadaan uusi, erittäin iso sponsoritoimiala esimerkiksi taide- ja urheilusektorille.